vrijdag 2 februari 2018

Laag standpunt.....Oog in oog met Woezel, een geduld oefening.

Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik lid van een fotoclub. Niet om vogelfoto's te maken of te laten zien maar om juist andere dingen te doen. Elk seizoen komen er diverse thema's aan bod. Dit keer 'laag standpunt'.

Op zich niet moeilijk om uit het archief een mooie vogelplaat met laag standpunt te halen maar dat is niet de bedoeling. Voor elk thema maak ik in principe een nieuwe foto waar, bij voorkeur, ook geen vogel aan te pas komt. Mijn idee was toen ik dit thema las, om onze (zeer fotogenieke ;-) ) Old English Buldog te fotograferen. Die hond ligt namelijk 90% van de dag heel relaxed te liggen, meer een Suldog eigenlijk. Totdat ik dus voor hem kwam liggen met mijn camera. Toen had hij ineens heel andere plannen: hond knijpt ogen stijf dicht, hond gaat op zijn rug liggen, hond denkt dat hij met je moet spelen, hond draait zich om, hond vindt kat veel interessanter, hond likt aan camera....

Een groot deel van januari heb ik dus liggend voor joker op mijn buik voor de hond gelegen. Ik had tot afgelopen zaterdag de tijd voor mijn foto en had het inmiddels opgegeven. Totdat ons goudklompje zich vrijdagavond laat op zijn kussen neerlegde. Ik pakte de camera en, echt waar, hij bleef liggen en hield zelfs zijn ogen een soort open. Klik klik, Waarschijnlijk dankzij het feit dat het erg laat was en hij te moe was om nog actief te protesteren of reageren. Ik vind het wel best, projectje geslaagd!

Foto omgezet in zwart-wit door middel van NIK Silver effects pro en daarna afgewerkt in Photoshop.

Oog in oog met Woezel, onze Old English Bulldog.


20 opmerkingen:

 1. Woezel straalt energie uit ( of niet)
  Mooie foto

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I think that your persistence really paid off, Marianne, for you have a very fine portrait indeed. It's easy to see why Winston Churchill was regarded as the British Bulldog! Stick a cigar in the dog's mouth and you have the same face!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, I fully agree with that Churchill thing David!
   Thanks for your comment.

   Marianne

   Verwijderen
 3. Ik had het je al gezegd: De foto is briljant!!!!
  En Woezel, smelt, een schatje! Je verslag, doorspekt met humor is geweldig om te lezen.
  Ik moest er erg om lachen.
  Maar ook om de reactie van David, hahaha!!!
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Maria, jij kent hem natuurlijk dus je weet wat hij voor smoelen kan trekken :-). Ik moest ook erg lachen om de opmerking van David en hij heeft nog gelijk ook!

   Verwijderen
 4. Een aandoenlijk portret waar je zo te lezen veel moeite voor hebt moeten doen.
  Ik heb de indruk dat de focus niet op de ogen ligt, die zijn nu een beetje twee doffe zwarte gaten, dat vind ik een beetje jammer. Misschien zou je de ogen wat kunnen oplichten zodat ze sprekender worden?

  Groet Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Loes, bedankt voor je opmerking. Ik begrijp wat je bedoelt en het is blijkbaar een probleem met de weergave. De focus ligt wel op de ogen en op mijn scherm zie ik het licht er wel in, zo ook op de afdruk. Echter op de clubavond was de weergave op het scherm daar ook donkerder zodat ik hetzelfde commentaar kreeg. Ondanks het feit dat ik met een gekalibreerd scherm werk en mijn scherm dan ook nog eens expres niet licht heb staan. Jammer wel.
   Zal voor het effect de foto aanpassen en wisselen.

   Verwijderen
  2. Hoi Marianne, dan werd ik dus door de weergave op het verkeerde been gezet, sorry. Je aangepaste versie toont wel heldere ogen!!

   Groetjes Loes

   Verwijderen
  3. Je hoeft geen sorry te zeggen hoor, je was echt niet de enige en opbouwend commentaar is toch prima, dat zouden meer mensen moeten doen! Het zal wellicht gewoon aan mijn scherm liggen. Afdrukken laat ik standaard lichter maken omdat ik weet dat deze anders te donker zijn daar waar ik afdruk. Daarbij, ik vind het zelf ook mooier zo.

   Verwijderen
 5. Hallo Marianne,
  Ich finde die Schärfe sitzt perfekt auf den Augen auch das Licht kommt gut ...
  Ein Foto voller Power, Tatendrang und Energieüberschuss mit toller Ausstrahlung... ;-))
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marianne,
  Wat een gave plaat. Woezel kikt je aan alsof hij wel zeggen "Mens, ben je daar nu al weer? Krijg je er dan nooit genoeg van? Laat mij lekker slapen". Het commentaar van David is briljant.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Kees,
   zoiets zal hij ook vast wel gedacht hebben hoor maar ik had eindelijk wel mijn foto! Ik moest ook erg lachen om het commentaar van David, het is gewoon wáár!

   Verwijderen
 7. Hoi Marianne,
  Wat een fantastische foto. Dat moet echt super zijn om dit zo te kunnen fotograferen. Het is niet makkelijk om een dier te regisseren en dat hij dan precies doet wat jij wilt. Maar dit resultaat is super!!
  Het lijkt wel een selfie van mij op zondagochtend...haha...!!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn hemel Marco, ben ik blij dat ik op zondagochtend jou niet tegenkom. Zo erg zal het toch niet met je gesteld zijn hoop ik. Aan de andere kant, als je net zo'n schatje bent als Woezel maakt dat wel veel goed :-). Bedankt voor je leuke reactie!

   Verwijderen
 8. Wat een gedoe hè, met zo'n hond. Maar de aanhouder wint en het is je gelukt. Volgende keer eens proberen met afstandsbediening via wifi. Jij hebt toch ook een OMD? werkt best goed via app op de smartphone.
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou Dick....jij denkt dat de camera blijft staan en de hond keurig liggen...sweet dreams... ik weet zeker van niet. Dan maar een maandje regelmatig op de buik en de camera heel houden.
  Toch bedankt voor het meedenken :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Marianne, ik denk dat de hond een beetje moe is geworden van jouw caperiolen om een foto te maken!!! Hij heeft zich over gegeven dat zie je aan zijn blik. Mooie geslaagde foto. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen