zaterdag 14 april 2018

Koereigers in de 'achtertuin' ;-)

Het is net 11:00 uur als er een berichtje in de regio-appgroep komt: twee Koereigers in de Bovenlanden. Vlak langs de weg, komt er vervolgens achteraan met een mooie foto erbij. En ik moet werken.... Mijn collega stelt voor dat ik dan maar eerst naar de Koereigers moet gaan maar dat vind ik dan weer net te ver gaan. Maar het kriebelt verschrikkelijk want ik vind Koereigers echt heel erg leuk, mooi, grappig en als ze dan ook nog mooi in zomerkleed zijn en bijna achter het huis rondwandelen, ja, dan is het best erg als je eerst nog moet werken.

Koereiger (Bubulcus ibis)
Op adrenaline ren ik mijn postwijken. Hard fietsen deed ik altijd al maar hard lopen kan ik niet zo goed. Toch breek ik vandaag een record en bij thuiskomst heeft manlief dan ook zoiets van 'wat kom jij nou doen zo vroeg?' 'Ik ben weg, er zitten Koereigers hierachter', zeg ik en verdwijn al jassen wisselend door de voordeur met telescoop en camera.

De Koereigertjes zijn snel gevonden. Ze zitten dan weliswaar niet meer vlak langs de weg maar zijn wel heel mooi te bekijken door de telescoop en een paar bewijsfoto's kan ik wel maken. En twee filmpjes. Parmantig stappen de Koereigertjes door het weiland vol met dovenetels, een mooi plaatje. Hier en daar wordt er een worm uit de grond getrokken en de buikjes worden constant gevuld. Vervolgens haal ik mijn buurvrouw op, die heeft deze week ontdekt dat vogels geweldig zijn. Zij staat vervolgens net als ik te genieten van de mooie, actief foeragerende Koereigers. Na een minuut of 10 vliegen ze ineens op en verdwijnen achter een boerderij en daar blijft het dan ook bij. Ik heb een heel voldaan gevoel over het zien van deze twee fanatieke beestjes. Niks leuker toch dan een thuiswedstrijd met mooie soorten.

Koereiger (Bubulcus ibis)

Koereiger (Bubulcus ibis)
De filmpjes staan hier:



Fijn weekend en bedankt voor het lezen en kijken.

13 opmerkingen:

 1. Haa Marianne!!
  Wat een verhaal..hihi..!! Dat is nog eens mooi. Dat je collega's je aansturen om je hobby te gaan uitvoeren, waar vind je dat. Super aardig natuurlijk.
  Fantastische foto's van deze Koereiger. Steekt mooi af zo met dat groene gras. Ondanks alle consternatie uitstekend gelukt.

  Groetjes en nog een fijn weekend,
  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Congratulations on your persistence, Marianne! Nothing is going to stop you when you have a bird to see! Cattle Egrets have already colonized most of North America and I am sure that they are on the way to doing the same in Europe. Egrets as a group are very successful as you know from the ever-spreading Little Egret. It was great fun to read your account of how you got to see these birds. I hope your husband had dinner ready when you returned home!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor de tip. Vrijdag fiets ik van Heemstede naar Utrecht en zal mijn route over de Bovendijk plannen. Misschien zie ik ze dan wel. Voor de zekerheid ook maar een camera in mijn rugzak zien te proppen.
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie soort en dan nog wel in je achtertuin.
  Een filmpje geeft toch meer beeld dan een foto.
  groetjes Huib

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marianne,
  Iedereen zal nu wel snappen waarom je die dag een soort vliegende postbode was. Gelukkig was je op tijd om de koereigers nog behoorlijk goed te kunnen zien. Het gebeurt niet zo vaak dat koereigers in de buurt gesignaleerd worden en dan wil je je kans ook grijpen.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Marianne,
  kan me voorstellen dat je de kriebels had tijdens het werk, maar gelukkig was je nog op tijd.
  Mooie foto's, de eerste is idd leuk door het paars van de dovenetels; op de laatste is mooi het oranje in het verenkleed te zien.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoals je het vertelt....ik zie het helemaal voor me, hihi! Een vliegende postvogelaar!
  Je beloning is ook heerlijk. Mooie foto;s en hartstikke leuke filmpjes!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey Marianne,

  ik moest echt lachen toen ik je tekst las. Ik denk in plaatjes dus ik zag je ook echt rennen met al die post whahahahaha....... thuiskomen en al hollend van jas wisselen en je spullen grissen en hopla... naar de koereigers.
  Echt... dit zijn echt gave foto's van deze mooie en inderdaad leuke kleine reigers :-)
  Mazzelaar :-))))))

  Lieve Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Marianne
  du hast die Chance genutzt.. schöne Bilder mit dem grün super Kontrast
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Marianne, wat een buitenkans in je achtertuin. Dat haastig wegkomen is wel herkenbaar....Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Well done Marianne, they waited for you.
  They probably thought "We better wait for that crazy Bird Lady to arrive before we fly off'. :))

  BeantwoordenVerwijderen
 12. We hadden elkaar net misgelopen, maar die reigertjes staan er mooi op. Leuke filmpjes Marianne. En dat in je achtertuin..... dat is toch wel heel veel geluk hebben.
  Groetjes
  Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk reigertje en helemaal top als je die dichtbij huis kan fotograferen.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen