vrijdag 11 juli 2014

Schuld....

Dat mijn blogs de laatste tijd zo traag verschijnen, dat moet toch ergens door komen. Komt het door het werk? De 'nieuwe' hond? Het (slechte) weer? Desnoods het voetbal? Of ben ik gewoon zelf schuldig aan luiheid en en geen zin ;-)? Laten we het er maar op houden dat het een combinatie van alles is waardoor ik op een wat laag pitje draai op vogel- en fotogebied. En weinig foto's betekent dan ook geen blog.
Gelukkig zijn er de afgelopen weken ook wat mooie dagen geweest en kon behalve de telelens, ook de macrolens mee op pad. Een overzichtje van de laatste anderhalve maand.

Voor de fotoclub hadden we een modellenshoot in de openlucht. Helaas was het nou net die dag bloedheet en overdadig zonnig. Je probeert er wat van te maken met wisselend succes maar het meeste belandde toch in het spreekwoordelijke ovalen archief. Wel hebben we veel opgestoken over het gebruik van reflectieschermen. En ook heb ik geleerd dat een modellenshoot in knalhard zonlicht geen goed idee is :-(.

Een impressie van model Lisa:


Model Wijnand:


Model Helga:Tot zover het modellen experiment. Leuk om iets anders te doen maar de volgende keer in, ik hoop, gunstigere omstandigheden.

Snel terug naar de natuur.

In de regio zong wekenlang een Grote Karekiet. Geen vrouw te bekennen helaas, triest voor zo'n beestje. En dan ook nog met zulk hondenweer.
Grote Karekiet (Acrocephalus arundinaceus)


Een vogeluitje met mezelf in de polder achter ons bracht ook nog wat vogels redelijk voor de lens:
Witte kwikstaart (Motacilla alba)

Witwangstern (Chlidonias hybrida)
Polder De derde Bedijking, Mijdrecht

Ietsje verder uit de buurt poseerde deze adulte man Grauwe klauwier (Lanius collurio):En natuurlijk is inmiddels de macrolens ook weer tevoorschijn gehaald. Ik maak een apart blogje over de laatste macro uitjes en dat doe ik komende week. Het zijn vooral libellen en juffers maar ik was ook heel blij dat ik eindelijk parende Icarusblauwtjes kon vastleggen zoals deze:


Wat is dat mooi om te zien! Meer dus in de volgende blog die niet meer zo lang op zich laat wachten. Tenzij natuurlijk het werk, de 'nieuwe' hond, het weer, het voetbal...... 


16 opmerkingen:

 1. Hoi Marianne, Je portretfotografie gaat lekker, vooral de foto's van je mooie Mona Lisa;-) De zw/w foto nr 8 spreekt me ook erg aan. Weer net iets anders en sterk.
  Ik vind het een beetje zielig voor de Grote karekieten, Ik heb ze wat smachtend horen roepen, maar geen wijfje te zien ;-(
  De grauwe Klauwier en Kwikkie zijn beeldschoon, en hoera eindelijk een parend stelletje Icarusjes!(en beeldig met die kleur achtergrond en de gele bloem) En dan nog je lachend land.... mooi!
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. du kan jo alt, ikke bare fuglbilder :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voetbal is (gelukkig) over en de hond kan vast mee op fotosafarie. In ieder geval leuke plaatjes en mooie kleuren. Weet niets van mensen kieken, dus daar kan ik niets over zeggen. Succes en op naar de volgende blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, zo is er altijd wel wat, niet te vergeten al die vervelende vakanties tussendoor! Kom je ook niet aan bloggen toe.
  Mooiste van deze serie vind ik de laatste. Staat ook hoog op mijn wensenlijstej, maar dit jaar nog geen icarusblauwtje gezien...
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marianne,
  Het is ook wel eens lekker om aan andere hobbies toe te komen. Al is werken natuurlijk niet echt een hobby..., maar toch!! Ondanks dat, heb je toch kans gezien om deze fantastische foto's te maken. Prachtig die portretten van deze verschillende personen. Is ook erg leuk om te doen en je kunt er je eigen posities bij kiezen. Foto 1 en 9 vind ik erg spontaan overkomen met mooie frisse kleuren.
  Die laatste foto van die blauwtjes is overigens ook fantastisch!!

  Groetjes en veel plezier met je nieuwe hond,
  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha ha, dus jij bent ook een beetje blogmoe Marianne.
  We hebben ook zoveel andere dingen te doen.
  Wat leuk dat je een nieuw hondje hebt...veel plezier ermee.
  Ik vind je portretfoto` s mooi gelukt en de rest is ook mooi gedaan.
  Mijn favoriet is de laatste van de Icarusblauwtjes, een geweldige foto.
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou Marianne ondanks het felle zonlicht vind ik dat je best tevreden mag zijn ,ik doe het nog niet na.en dan de laatste is echt heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Brilliant Red Backed Shrike Marianne.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het vergaat mij precies hetzelfde, Marianne. Te weinig tijd voor alle dingen die je wilt en moet doen. Bovendien moet bloggen en fotograferen leuk blijven. Het moet geen verplichting worden. Maar wat is dit weer een mooie serie. Je modellenshoot (wat lijkt het me moeilijk) is ondanks de zon toch goed geslaagd. Foto 1 vind ik daarvan het mooiste. En van de natuur: de icarusblauwtjes. Vooral omdat ik die hier in de buurt nog nooit gezien heb. Toch nog eens zoeken. Fijn weekend. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Marianne,
  Schuld... dat is toch wel een zwaar beladen titel ;-) Er is uiteindelijk niemand die jou verplicht om een blog te maken, het is helemaal jouw ding, en als je er even geen zin in hebt, dan doe je het toch gewoon niet.
  Maar ik herken enige blogmoeheid wel, vooral als je veel andere blogs volgt, kan het hele bloggedoe wel eens gaan tegen staan. Ik heb er om die reden een heleboel uit mijn lijstje geschrapt, want ik wil het toch wel leuk blijven vinden.
  Maar nu jouw foto's. Ik heb totaal geen kaas gegeten van portretfotografie dus ik vind het moeilijk om daar iets zinnigs over te zeggen, Ik wil wel kwijt dat ik nr 4 iets bijzonders vind hebben, een heel zomerse uitstraling.
  Vogels horen bij jou en ik mag ze altijd graag zien, maar je vlindertjes vind ik ook prachtig, net als dat lieflijke hollandse landschapje.
  Misschien met je volgende blog toch maar niet zo lang wachten ;-)

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Marianne,
  De commentaren hierboven van Joke en Loes geven precies mijn mening weer: bloggen doe je voor het plezier dat je er zelf aan beleeft. Als dat er even niet is, dan even laten rusten. En ondertussen heb je dus wél weer heel verschillende foto's gemaakt.
  Knap, dat het felle zonlicht in je modellenshoot nauwelijks te zien is. Je laat hier heel mooie foto's zien. En verder, tja... die icarusblauwtjes stelen natuurlijk de show. Schitterende plaat.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Marianne ik heb dit gevoel soms ook maar ik blijf het leuk vinden en soms ook heel mooi , alleen ik ben me gaan beperken tot ongeveer twee weken tussen pose en dat bevalt me wel !!
  Maar ik heb genoten van je portretten en de vogels hoor !!
  gr,
  Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Marianne,

  heel naar maar ik zie maar 4 foto's van de 17. Ik merkte dit ook al bij andere blogs. De rest is zwart of eigenlijk grijs met een wit randje erin. heb mijn pc al opnieuw opgestart maar de foto's komen behalve die 4 niet veder tevoorschijn. Je eerste foto vind ik echt heel erg leuk gedaan. Foto 8 en 9 zie ik ok. 1x zwart/wit en een gekleurd en ik zie een visdiefje.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Via een andere manier ook even terug geweest naar je blog en nu zie ik de foto's wel allemaal.
   Prachtig gedaan die fotoshoot maar ook je Grote karekiet en de blauwtjes :-)

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 14. Ik denk dat we door het mooie weer allemaal wel achterlopen met bloggen, en vooral blogjes bezoeken.
  Daar hoef je je toch niet schuldig over te voelen, ik zeg altijd maar, de blog is van jezelf en je kan zelf bepalen wanneer je wat plaatst. Dit is wel een bijzondere blog trouwens, heel anders dan ik van jou gewend ben. Ik heb zelf niets met modellen fotografie, maar ik vind dit wel knap gedaan.
  De vogeltjes spreken mij gewoon meer aan en met name de witte kwikstaart heb je heel mooi. De laatste foto van de vlinders vind ik super. Enne....de grote karrekiet, mooie waarneming én mooie foto.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Marianne.
  Fotograferen is net als vogelen; je kunt het zo breed beoefenen als je zelf wilt want het kent zoveel aspecten en zoveel onderwerpen waaraan je je te buiten kunt gaan. Eens moet je kiezen waar je de diepte in wilt en wat je op het www wilt delen.
  Met een groet,
  Sjerp

  BeantwoordenVerwijderen