maandag 28 oktober 2019

Geduld en ongeduld, dat is de vraag.

Geduld is een dubbel iets. Ik heb het als ik heerlijk ga vogelen of op pad ben. Ik heb het niet als ik verplicht iets niet mag, zoals nu.
Op 17 oktober liet ik 's ochtends de hond uit, beetje dollen en toen struikelde ik en viel. Het was geen grote val maar wel een met grote gevolgen want mijn rechter pols bleek complex gebroken te zijn. En uiteraard ben ik rechtshandig :-S. Afgelopen donderdag hebben ze me geopereerd, daar moest ik dus al een week geduld voor hebben. Nu zit er een stalen T-pin in mijn pols / arm, twee 'ritssluitingen' met een rij hechtingen en nog kleine gaatjes. Revalideren moet bij een specialist voor handfysiotherapie in het ziekenhuis en gaat een paar maanden duren. Geduld is dus nodig. En dat moet ik ook hebben van de chirurg die wat ongeduldig reageerde op mijn vraag wanneer ik weer zou kunnen werken.

Ondertussen probeer ik elke dag maar een stukje te wandelen en ik amuseer me met de vogeltjes in de tuin die geduldig de zonnepitten lospeuteren uit de uitgebloeide zonnebloem.
Vogelen en zeker fotograferen gaat voorlopig niet, volgens de chirurg kan ik dit jaar wel afschrijven, zucht.

Het huis staat vol met bloemen, veel oranje en herfstkleuren en dat is een fijne oppepper. En ook chocolade, dat helpt nog veel beter!Het was al een 'slecht' jaar (vwb de blog) maar dat blijft dus voorlopig zo. Ik ga oefenen (in geduld hebben). Ook ga ik jullie blogs zeker bekijken en als ik genoeg geduld heb, dan ga ik ook een reactie typen. In slow-motion. Het typen met mijn linkerwijsvinger van dit berichtje kost al 15 minuten tijd. Minstens. Om het positief te zien, er is weer een kwartier om van een lange periode...;-).


23 opmerkingen:

 1. This is very bad news, Marianne. You must be quite devastated. I hope that at the very least you will be able to get out and watch birds, even if your ability to photograph them is impaired. But I suppose using binoculars will be a problem also. Perhaps it is time to catch up on some reading, I hope that the physiotherapy goes well and that you soon regain functional use of your wrist. In the meantime the floral beauty of your house is outstanding. Stay positive! Hugs and kisses from Canada.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks a lot David, I feel quite frustrated of course. As you suggest, I will do some reading, I like that also a lot. Watching nice series is another good thing to do. Carrying the binoculars is a problem indeed, but I enjoy hearing the birds and I can still go for a little walk ;-)

   Verwijderen
 2. Hoi Marianne,
  Wat een domper moet dat voor je zijn. Ontzettend vervelend.
  Zeker ook dat je nu niet de dingen kunt gaan doen die je zelf graag zou willen.
  Maar nu toch maar luisteren naar de arts en je rust nemen en geen gekke dingen gaan doen, want anders geneest het misschien niet goed. Maar ja... geduld....dat is niet voor iedereen weggelegd.

  Heel veel sterkte meid en hopelijk een spoedig herstel.
  Dikke kus, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Pechvogel,
  ik snap dat je ontzettend baalt en hoop dat je er niet teveel pijn aan hebt.
  Verder wens ik je natuurlijk toch... veel geduld; bedenk leuke dingen om te doen (je eigen foto's bekijken als het boek je gaat vervelen??), misschien kom je een beetje tot rust.
  En vooruit kijken: verheug je op de leuke dingen als die pols weer meewerkt.
  Wens je van harte en snel beterschap.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Lief lamgeslagen vogelvriendinnetje!!!!
  Daar hang je dan als een dood vogeltje op de bank....ongeduldig geduldig te wezen.....
  Je weet dat ik met je te doen heb en dat ik het ellendig voor je vind!
  Hou de moed erin. Niet omdat het kan.....
  Lekker een stukje lopen is wel fijn dat je dat wel kunt, het breekt de lange dag weer wat.
  Dikke knuffel,
  Maria
  Tot gauw weer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Marianne, wat een pech meis. Ik kan me je ongeduld goed voorstellen omdat ik er niet aan moet denken dat je al het moois nu niet kunt vastleggen in foto's. Maar belangrijker is beter worden en goed genezen van deze gecompliceerde breuk. Ik wens je dan ook een voorspoedig herstel en hou je haaks.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte beterschap Marianne. Tijd gaat gelukkig snel. Voor je het weet kun je weer fotograferen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Marianne
  auch von mir gute Genesungswünsche und viel Geduld....
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Marianne,
  Dat is flink balen. Het valt niet mee om om te schakelen, maar voorlopig heb je niet veel keus. Wellicht dat je na enkele weken toch wel voorzichtig wat met je hand kan doen, al zal het fotograferen dan nog niet lukken. Belangrijk is wel dat de breuken goed genezen en dan snap je wel dat forceren dom zou zijn. Lezen kan een aantrekkelijk alternatief zijn, al is dat natuurlijk een hele dag niet vol te houden. Houd de moed erin en ga je pols voorzichtig trainen als je dat mag. Sterkte!
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Marianne, wat een pech. Jammer dat je hobby op een laag pitje staat. Na regen komt zonnenschijn!!! Veel sterkte. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Marianne,
  Een ongeluk zit in een klein hoekje, geduld is een schone zaak: uitdrukkingen waar jij nu even geen boodschap aan zult hebben. Wat een pech en ook ik zou ontzettend balen. Inderdaad dan maar zoveel mogelijk afleiding zoeken in het lezen van andere blogs en dan de tijd maar uitzitten. Heel veel sterkte ermee en - om maar weer met een uitdrukking te eindigen - achter de wolken schijnt de zon!
  Groetjes, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Marianne,

  wat is dat balen zeg en dat niet alleen. Je moet met alles inderdaad dan geluk hebben en al helemaal als je rechtshandig bent. ik kan me er (helaas) iets bij voorstellen hoe je sommige dingen moet doen hihi....... sorry!
  Geduld is een schone zaak en dat heb ik dus ook niet met dit soort ongelukjes. Balen ook dat je ten val kwam maar het gebeurd voordat je er erg in hebt. Ik kan je dan ook alleen maar heel veel beterschap en sterkte wensen.

  Lieve groetjes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Voor jou ook een fijn weekend Marianne. Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Marianne, je heb inderdaad wel pech! Ziektewet en half huisarrest. Maar je bent mobiel en je kan door andermans scoop kijken. Als er haakbekken komen dan haal ik je op en kijk je door mijn scoop naar deze zo bijzondere vogels. Herstel goed! Houd de moed erin kop omhoog en kijk vooruit!
  Groetjes
  Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hallo Marianne, heel veel beterschap. Dat is lastig als je geen bericht kan typen, of eigenlijk helemaal niet veel kan en verplicht moet niksen. dus ook niet naar buiten met de camera... daar is het voorlopig toch geen weer voor. Spoedig hertstel en hopelijk ben je snel weer up en running (typing)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hi Marianne,
  I wish you a fast recovery.
  The flowers are very beautiful and the arrangement is a charm.
  All the best
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Marianne,
  vanuit het 'verre Drenthe' beterschap toegewenst!!! en tja... toch maar een beetje geduld hebben :)
  Groet Geert

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Fijn weekend Marianne, groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Fijn weekend Marianne. Elke week weer een stapje dichterbij de genezing. Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Marianne,
  Ieder dag / week langzaam een stapje vooruit.
  Kijk uit naar je blogjes in het komend voorjaar, als je weer vrolijk de natuur in kan.
  Beterschap
  Huib

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jeetje Marianne, ik zie dit nu pas. Wat een ongelooflijke tegenslag. Zo'n klein ongelukje, zulke grote gevolgen. Ik wens je heel veel sterkte, beterschap en naast de gedwongen fysieke rust ook wat rust in je hoofd. Want je zult wel ongelooflijk gefrustreerd zijn. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. You have had a very bad time with this, Marianne, and I can only imagine how frustrating it all must be for you, and painful too I bet. I hope the recovery goes well and that in the end your right wrist will be back to normal. If I lived close by I would bring you a wheelbarrow full of chocolate. Hugs from Canada. David

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi David,
   Thank you! I especcialy like 'the wheelbarrow full of chocolate' part :-D. Still months of patience are needed but I'm doing all I can to recover.

   Hugs back from stormy Netherlands,
   Marianne

   Verwijderen