zaterdag 28 mei 2016

Een ongeluk zit in een dood hoekje. Terug van Lesbos.

Een aantal van jullie hebben op de blog van Maria kunnen lezen dat wij dit jaar samen op vogel(vlinder- libellen-, natuur-)vakantie naar Lesbos zijn geweest. Het was super gezellig, heel leuk en we hebben veel (moois) gezien en gefotografeerd.

Zwartkopgors man (Emberiza melanocephala)
Het thuis uitzoeken en nabewerken van de foto's vraagt meestal wat tijd maar er werd roet in het eten gegooid.....

Afgelopen weekend heb ik een auto ongeluk gehad, een aanrijding met een andere auto. Hoe het kan weet ik nog steeds niet, de andere chauffeur ook niet. We hebben beide elkaar niet gezien dus de enige voor ons logische verklaring was dat we beide last hebben gehad van een dode hoek of tussenstijlen o.i.d. Het eeft geen zin om er verder over te speculeren. Er was een klap, rondtollende auto en toen stond ik stil. Om een lang verhaal kort te maken; de auto is total loss, ik heb een gebroken sleutelbeen, gekneusde ribben, knieletsel en nog diverse andere kneuzingen. Maandag a.s. moet ik weer terug naar het ziekenhuis waar ik zondag naar toe ben gebracht. De bestuurder van de andere auto mankeerde praktisch niets, dat was een geluk bij een ongeluk.

Voorlopig ben ik dus even uit de roulatie. Foto's bewerken met 1 hand gaat niet. Een deel van de foto's die ik bewerkt had plaats ik hieronder zonder verhaal eromheen en door elkaar. Dan probeer ik volgende week ofzo een volgend deel te plaatsen. De rest komt dan ooit..... Dat is het voorlopig. Verder verwijs ik jullie graag naar de blog van Maria, zij zal de vakantie mooi weergeven.

Zo af en toe kijk ik wel bij anderen, soms zal ik commentaar schrijven maar ik ga nog even niets beloven.

Geniet allemaal maar van het lekkere weer, de goede vogeltijd etc.

Kleine klapekster (Lanius minor)

Koninginnepage (Papilio machaon)
Dwergooruil (Otus scops) 
Roodpoootvalk man (Falco vespertinus)
Woestijndikkopje(Carcharodus stauderi)

Kuifleeuwerik (Galerida cristata)
Bruinrode heidelibel (Sympetrum striolatum)

Drietandige orchis (Orchis tridentata)

Gele kwikstaart (Motacilla flava)

'Rasta' orchis (Himantoglossum comperiana)

Kleine zilverreiger (Egretta garzetta)
Kardinaalsmantel (Argynnis pandora)

Kardinaalsmantel (Argynnis pandora)

Kleine vuurvlinder (Lycaena phlaeas)

Koningspage (Iphiclides podalirius)

Oostelijke knoopkruidparelmoervlinder (Melitaea punica)

Scheltopusik, hazelworm (Pseudopus apodus)

Tweekleurige parelmoervlinder (Melitaea didyma)
Tweekleurige parelmoervlinder (Melitaea didyma)

Zwarte ooievaar (Ciconia nigra)

Zwarte ooievaar (Ciconia nigra)

20 opmerkingen:

 1. Ai, Marianne, zo te lezen heb je een akelig harde klap gekregen.
  Ik hoop dat alles weer goed herstelt en dat je weer snel "de oude" bent.
  Als je zover bent dat je weer met de foto's aan de gang kan en wil, dan komen de goede herinneringen aan de vakantie ook wel weer naar boven. Je laat hier al prachtige foto's zien. Maar voorlopig krijgt je lijf voorrang.
  Van harte (spoedige) beterschap en hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marianne, Een vakantie impressie in een notendop. Toch heel knap gedaan, gezien de omstandigheden. Ik noemde je al een vleugellam pechvogeltje.....en ik heb het je uiteraard al gezegd maar nogmaals wens ik je van harte beterschap. Ook hoop ik dat je later nog wat mooie platen kunt bewerken en kunt bloggen of overhoudt voor je jaarkalender en Lesbos fotoalbum 2016. Knap nu eerst maar op...Gauw tot ziens!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zó kan ik ook reageren. Wat een pech allemaal. Het zijn zoete herinneringen aan Lesbos met prachtige foto's van vogels, vlinders, libellen en bloemen.
   Het geeft je een wrange smaak als je net uit Lesbos de eerste twitch afsluit met een ongeval. Ik hoop dat je heel voorspoedig geneest en dat je de andere foto's kunt publiceren. Heel veel sterkte en knap maar snel weer op. Frans

   Verwijderen
 3. Oei. Prachtige foto's, maar wat een pech. Beterschap, sterkte en geduld toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei. Prachtige foto's, maar wat een pech. Beterschap, sterkte en geduld toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marianne,
  Wat een pechvogel ben je toch...!! Wat een ellende nu na zo'n ongeval.
  Gelukkig heb je het er levend vanaf gebracht, maar ook al die breuken en kneuzingen zijn knap vervelend. Tjonge jonge...!!

  Maar je laat hier wel weer even een fantastische reeks foto's zien. Echt geweldig!!
  Die kuifleeuwerik en gele kwikstaart vind ik heel erg mooi, wat een plaatjes. Je hebt hier ook een mooi verloop van kleur in je achtergrond.

  Nou heel veel sterkte meid!!
  Dikke kus, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is balen zeg! Maar gelukkigv kunnen jullie het nog navertellen... Hopelijk herstelt alles snel, want fotograferen zal nu ook wel moeilijk zijn en zo mis je een hoop. Maar deze foto's zijn invieder geval prachtig!
  Groet en sterkte,
  Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marianne.
  Wat een vreemd voorval, maar vooral wat een pijnlijke gebeurtenis. Nu maar hopen dat je er vlot van herstelt. Veel sterkte daarmee.
  Lesbos was een mooie ervaring heb ik al begrepen. Ook al kan je de foto's nu niet eenvoudig bewerken, selecteren kan je volgens mij wel, al gaat het wellicht langzaam. Het zal zeker voor war afleiding zorgen. Wat je hier laat ziet is al een prachtige verzameling, die beslist naar meer smaakt.
  Nogmaals, ik hoop dat je spoedig herstelt.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Marianne,
  erstmal gut Besserung und wünsche dir das alles wieder in Ordung kommt.
  Zu deinen Urlaubfotos kann ich dir nur ein Kompliment machen eine wunderschöne Serie.
  Der Schwarzstorch ist mein Favoriet
  Alles Gute
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ai dat is wel heel vervelend , zo'n ongeval, en je hebt er behoorlijk wat last van zo te lezen. Hopelijk hersteld alles zich weer en kun je toch weer binnenkort erop uit om te vogelen of te vlinderen, want in deze serie zijn de vlinderfoto's mijn favoriet, wat een prachtige soorten heb je gezien, echt genieten van deze plaatjes. Groetjes ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Marianne, dat is pech hebben... Gelukkig heb je wel de herinnering aan Lesbos waar je een mooie diversiteit hebt vastgelegd. Van harte beterschap. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Marianne, dit is echt balen voor je, en ook behoorlijk pijnlijk vermoed ik.
  De vakantie zelf was zeer geslaagd, daar kan je wel op terug kijken, ik hoop dat je snel weer opknapt, doe rustig aan en heel veel beterschap.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. An amazing set off images Marianne. You have certainly observed some great species of butterflies.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Marianne,

  Wat een verhaal. Ik hoop dat je snel herstelt en weer op pad kan. In ieder geval een mooi gevarieerde serie. Ik vind het nogal een onderneming om voor de rode rotslijster naar Zelhem te rijden. Ik hoop dat je hem wel hebt gezien. Ik heb er zulke afstanden niet voor over. Een spotvogel, zwarte sterne en steenuitjes dichterbij huis is toch ook al leuk, maar goed ik ben nu eenmaal geen twitcher.
  Nogmaals een voorspoedig herstel toegewenst.

  groet,

  peter van de beek

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Marianne,

  wat is dat balen zeg en geloof me, ik weet hoe dat voelt! Als ikz eg dat het "gelukkig' goed is afgekomen dan bedoel ik daarmee dat er verder geen dooien zijn gevallen, maar het letsel wat je benoemt is ook verre van fraai. Ik heb echt met je te doen en ik hoop dat je weer heel gauw van de pijn af bent. De auto is maar materieel maar jij bent niet te vervangen.

  Dan je foto's. Ik haf bij maria inderdaad al gelezen dat jullie er samen op uit waren en bij wat ik zag verkleurde ik ook direct pohhhhhhh..... wat een geweldige foto's. Ook jij laat hier al een heel fraai blog zien met een mooie varia aan vogels, vlinders, libellen en beestenboel. Echt superleuk!

  Ik wens je heel vele sterkte meissie.

  Lieve groetjes en hou je haaks,

  Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh Marianne, wat een ellende, maar je kunt het gelukkig nog navertellen. Hoop dat het intussen al iets beter met je gaat. Je foto's lopen niet weg, die kun je later nog bewerken, en wat je hier laat zien is een heel mooi voorproefje. Wat een variatie!! Van al dat moois is de kuifleeuwerik voor mij de topper.
  Beterschap en groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Marianne wat een naar bericht , ik weet er alles van ..ik ben net weer een beetje aan de gang na 6 maanden bijna niet uit de voeten hebben gekunt !!
  Ik wens je beterschap toe en de serie is toppppp !
  groetjes
  Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geweldig! Ik wil volgend jaar echt mee! Iemand moet die namen van die vlinders voorzeggen dus ik wil graag bij je zijn!

  BeantwoordenVerwijderen