zondag 6 maart 2016

Zwart en wit

Als je een blog hebt is het de bedoeling dat je daar regelmatig iets op plaatst. Dat deed ik ook met regelmaat. In principe dan ook nog in het bijzonder over vogels en wat breder natuur in het algemeen. Ik heb echter een probleem, ik kom niet aan natuurfotografie toe. Al een tijdje ben ik mantelzorger en daar gaat naast mijn werk een hoop energie in zitten. Ik kijk wel regelmatig vogels en geniet van mijn eigen IJsvogeltje als ik met de hond wandel. De brullende Zanglijsters, Groenlingen en de Pimpels die hun/ons nestkastje hopelijk voor het 3e jaar gaan bezetten.
Verder is het er schandalig bij ingeschoten. Nu nog een verhuizing met betrekking tot de mantelzorg en dan nog een aantal dagen werken. Daarna gaan we vogels kijken, uitgebreid en relaxed én de camera maar weer eens helemaal op vogels en natuur richten. Zoals het hoort ;-).

Voor de fotoclub houd ik me aan de opdrachten: straatfotografie in zwart-wit (dat is in de regen leuker dan vogelen), high-key en low-key fotografie (dat was 's avonds). Jullie moeten het er maar even mee doen ;-). Een teken van leven heb ik dan toch weer gegeven.

Bedankt voor jullie geduld!

10 opmerkingen:

 1. Hoi Marianne,
  Mensen fotograferen gaat je ook heel goed af. Bijzondere foto's die je gemaakt hebt.
  Maar ik kan me voorstellen dat je ernaar uitkijkt om weer eens relaxed in de buitenlucht vogels te kieken. Ik hoop dat je dan volop kunt genieten.
  Hartelijke groet,Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marianne,
  Het straatfotografie ligt je goed zo te zien. Erg mooie beelden. Vooral je eerste foto van dat stelletje is erg mooi. Ook de man op foto 7 heb je mooi te pakken, al had hij wel effe een ander petje op moeten zetten...haha...!!

  Je hobby moet ook een hobby blijven en ook zeker geen verplichting. Want ook ik heb niet altijd tijd om te gaan fotograferen. Maar wanneer je dan toch weer een keer tijd hebt is het ook weer des te leuker, toch?!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ander soort foto's. Maar zo leuk om je werk te zien, dit heb je duidelijk in je macht. Een leuke serie.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig Marianne! Ik had er al iets van gezien maar zo als serie is het wel genieten hoor. Zo mooi! Ga hier echt geen favoriet uit halen...mis een grote lieve Woezel, dat wel...! Mens wat heb je dit ook goed in de vingers!
  Moet je gewoon blijven doen tussendoor een fotoserie met natuur en af en toe dit werk van je!!!!
  Je modellen vliegen tenminste niet steeds weg ;-))
  tot gauw,
  groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig mooi Marianne wat een serie foto 5 en 7 vind ik er uitspringen voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is helemaal aan jou wat je met je blog doet Marianne, dus als het er door de omstandigheden niet van komt, hoef je je echt niet te verontschuldigen. Zo te lezen heb je wel andere dingen aan je hoofd, sterkte daarmee, en probeer je broodnodige ontspanning te vinden in het vogelen, want daar word jij gelukkig van.

  Groetjes Loes

  ps Overigens uitstekende Z/W serie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit mag van mij ook hoor: mooie koppen zijn ook geweldig om te maken en om te zien. Fijn dat je nog meedoet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Allereerst nogmaals sterkte met alles wat je doet, Marianne. Het is zwaar. Weet er alles van. Dat je niet zo vaak een blog publiceert ..... ik heb ook al lang niets meer gedaan, hoor. Teveel andere dingen. Geen probleem dus. Terug naar je foto's. Een mooie serie. Foto 1 en 2 vind ik de mooiste. Straatfotografie is niet echt makkelijk en een vak apart. In z/w komen je foto's wel heel mooi uit. Knap gedaan. Groetjes, JOke

  BeantwoordenVerwijderen