maandag 3 november 2014

Expositie - Exhibition

De Fotoclub waar ik lid van ben, Fotoworkshop De Ronde Venen, heeft een aantal plaatsen waar de foto's van leden worden geëxposeerd. Op deze plaatsen hangen de themafoto's die gedurende het clubseizoen gemaakt worden door de leden. Er is echter ook een locatie, het Hofland Medisch Centrum, waar leden op verzoek gedurende 2 maanden 12 foto's kunnen exposeren. Daarna worden de foto's vervangen en verplaatst naar Sporthal De Willestee in Wilnis waar onder andere de fotoclub een zaal huurt voor de clubavonden. Zo worden én de fotoclub én de fotograaf een beetje gepromoot.
In november en december mag ik 12 foto's exposeren. Uiteraard heb ik mijn favoriete onderwerp 'Vogels' gekozen. Afgelopen vrijdag zijn de foto's opgehangen en ik kreeg die middag al leuke reacties. Hieronder de collectie en de introductie. Ook plaatst Fotoworkshop De Ronde Venen nog een stukje in de plaatselijke krant en komt er een stukje in de nieuwsbrief van het HMC.


Grauwe vliegenvanger (Muscicapa striata)
Baardmannetje (Panurus biarmicus)
Steltkluut (Himantopus himantopus)

Steenuil (Athene noctua)
Kuifmees (Lophophanes cristatus)
Bijeneter (Merops Apiaster)

Torenvalk (Falco tinnunculus)

Ringmus (Passer montanus)
Blauwe rotslijster (Monticola solitarius)

Koolmees (Parus major)

Grauwe gors (Emberiza calandra)
Boerenzwaluw (Hirundo rustica)
De meesten van jullie zullen wellicht de foto's kennen van eerdere blogs. Maar ik ben natuurlijk gewoon een beetje ijdel en zet ze lekker (nog eens) neer ;-).

Naast bovenstaande 12 vogelfoto's hangen er in de Mijdrechtse bibliotheek ook nog vogelfoto's. Niet alleen van mij maar ook van nog andere fotoclubleden. Totaal 24 foto's. Geef Nederland leest vleugels, is het thema van de bibliotheek. Al met al staan de vogels in De Ronde Venen de komende tijd goed 'in de kijker'!

19 opmerkingen:

 1. Marianne nou hier mag je trots en best ijdel op zijn ,het is gewoon super.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, als je nou van "de beste foto's" ,die je op je blog plaatst, nog weer "de beste" uitzoekt dan valt er geen favoriete foto meer aan te wijzen. Dus in één woord: adembenemend (zwak uitgedrukt, hoor). Succes, Marianne. Heb je er een gastenboek neergelegd? Ben benieuwd naar de reacties van de bezoekers. Misschien ga ik ook nog even kijken. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow Marianne, jij gaat gewoon beroemd worden ;-)
  Prachtige selectie heb je gemaakt, allemaal foto's waar je heel trots op mag zijn, en die het verdienen om aan de wereld getoond te worden. Wordt vast en zeker een topper, deze expositie, geniet ervan!!

  groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marianne, Een fantastische selectie uit je fantastische collectie!!'
  Prachtig dat je werk 2 maanden tentoongesteld wordt. Geniet er van. Ik hoop dat je vele fijne reactie zal krijgen en eeuwige roem!
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze foto's zijn geweldig Marianne.
  Zal een prachtige expositie zijn, en dan ook nog eens twee maanden daar mogen hangen is helemaal geweldig.
  Het is wat ver rijden voor ons, anders kwam ik zeker een keer kijken.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd, wat een eer, en prachtige foto's laat je zien, geniet van alle aandacht en je kan trots zijn op jezelf.

  LG Von

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marianne,
  Dit is een zeer mooie selectie, waar je uitstekend mee voor de dag kunt komen.
  Als ik uit deze geweldige reeks moest kiezen, dan vind ik foto 4 en 12 de allermooiste opnames. Prachtig!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Er zijn foto's die je twee keer op je blog mag zetten..
  Bijvoorbeeld deze serie.
  groeten Huib

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beautiful images Marianne.
  Mijn complimenten

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Marianne,
  Het zijn stuk voor stuk prachtige opnamen die het verdienen om getoond te worden. Een favoriet kiezen doet de anderen tekort. Veel plezier met de tentoonstelling en hopelijk veel reacties,
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Marianne,

  Een prachtige collectie heb je samengesteld. Allemaal toppertjes, vooral die van de vigels met een prooi. Dat geeft dan toch wat extra. De Bijeneter spant dan wel de kroon, want dat is helemaal een fantastisch moment dat prachtig is vastgelegd.
  Kortom na deze expositie heeft Mijdrecht en wijde omgeving er een beroemdheid bij.
  Leuk om te exposeren en je zo te laten zien.

  Groet,

  Peter van de Beek

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd, Marianne, ontzettend leuk om zo'n tentoonstelling te mogen inrichten. Je hebt er schitterende foto's voor uitgezocht. Daar mag je dan ook best ijdel mee zijn en ze nog eens op je blog plaatsen. Heb ze met veel plezier bekeken en ga zeker kijken hoe dat er in print uitziet.. Ik wens je veel succes en leuke reacties.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd met je expositie! Goeie keus gemaaktL stuk voor stuk prachtige plaatjes.
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Marianne,

  echt heel leuk dat de fotoclub van jullie deze thema's aanbied. Zo kan je ook het werk van andere zien en je kan ook nog misschien wat tips ontvangen van andere leden. Ik moett zeggen dat je echt hele mooie foto's hebt uitgezocht hoor. Dat steenuiltje bijvoorbeeld of die Steltkluut of eigenlijk allemaal. Nog ff en je krijgt ergens een gastcolumn :-)

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hi Marianne,
  All the pictures you have selected are gorgeous, I really love them all. I am sure people who will see them will love them as they are exceptionnal and stunning!
  Regards, Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 16. An amazing blog,supported with outstanding photography.
  John.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ontzettend leuk dat je met 12 foto's mag exposeren, en je hebt 12 pracht foto's gekozen, ik vind ze allemaal prachtig, maar toch een top 3 van mijn favorieten: steltkluut, kuifmees, en de spiegelende koolmees (nipt voor de bijeneter die ik ook geweldig vindt). groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen