zondag 29 december 2019

UT6

Vandaag, 10 weken en 3 dagen nadat ik mijn pols brak, heb ik voor het eerst weer vogels kunnen kijken in mijn eigen polder. Het was heerlijk en een enorme opsteker voor me. Al het harde en vele oefenen, de 3 x per week naar revalidatie/fysiotherapie/ergotherapie met soms 2 of 3 behandelingen achter elkaar, beginnen hun vruchten af te werpen.

Al weken hoor ik de Kolganzen die elk jaar in mijn polder overwinteren. Soms zag ik ze overvliegen en wat verlangde ik ernaar om weer eens ganzen te kijken, ringen te zoeken en gewoon om lekker in de polder vogels te kijken. Vanmiddag heb ik dat dus gedaan. Zo'n 1500 Kolganzen zaten langs de Hoofdweg. Al vrij snel kreeg ik een geringde gans in beeld. Op de zwarte halsring kon ik UT6 aflezen; een gans die begin maart 2019 geringd is in Brabant, vervolgens naar Duitsland en Polen vloog om in het november weer in Nederland terug te keren. Het was een nieuwe gans voor mij en verder is hij door andere lokale vogelaars nog niet afgelezen. Sneuper, doe je best.
Ook zag ik nog een witte halsring, dat is meestal wel spannend en vaak een ring met een data logger. Ik heb ontzettend mijn best gedaan om de ring te kunnen lezen maar zelfs volledig inzoomen hielp niet, het was gewoon te ver weg.

Er zat een leuke groep Brandganzen, een Toendrarietgans, Grauwe ganzen en af en toe hoorde ik de melancholieke roep van een Wulp waarvan er enkele tussen de ganzen aan het foerageren waren. Veel Knobbelzwanen, een paar Holenduiven, Kauwen, Zwarte kraaien en een Buizerd. Fluitende Smienten, Meerkoeten en een Bergeend. Blauwe reigers en Grote zilverreigers. Echt mijn polder. De camera had ik meegenomen om 1 foto te maken (als het ging) om deze voor mij memorabele dag vast te leggen. Het werd een Grote zilverreiger. Niet bijzonder maar voor mij vandaag wel.

Grote zilverreiger (Ardea alba)
Toen ik thuiskwam was ik zo ontzettend blij dat ik zo'n anderhalf uur had kunnen vogelen dat ik denk dat ik licht gaf ;-). Het leven wordt heel langzaam weer leuk.

Natuurlijk, ik ben er nog lang niet maar gelukkiger dan vanmiddag tijdens mijn uurtje 'Birdfulness' heb ik me lang niet gevoeld. Laat 2020 maar komen!

26 opmerkingen:

 1. Hoi Marianne,
  Wat super fijn voor je dat je weer lekker op pad bent geweest. Was inderdaad een prima weertje vandaag.
  Zo zie je maar dat die revalidatie en dergelijke zijn vruchten af gaat werpen en aan al di ellende toch een keer een eind gaat komen en je zelf weer uit de voeten kunt. Lekker toch?!
  Laten we hopen dat 2020 voor jouw alle geluk gaat brengen!!

  een hele fijne jaarwisseling!!

  Groetjes en een dikke kus, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je lieve reactie Marco!

   Ook voor jou een heel mooi 2020 met veel foto- en dierplezier.

   Groetjes,
   Marianne

   Verwijderen
 2. Hello Marianne: You have had a long and difficult struggle with your wrist, so I am especially happy that you had this successful outing, and were able to capture some pictures. I am sure that 2020 is going to be a great year for you and that we will be able to look forward to interesting posts. All the very best to you and your husband. David

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi David,

   Thank you for your comment. The struggle with my wrist isn't finished yet, it will take some more months. But, it's a really nice start to a 'normal' life that I was able to go out birding for some time today in my so called 'backyard'. I felt so happy and I'm sure everything will be a little better every day. Still practising and a lot of therapy but it is all worth it!

   Big hug,
   Marianne

   Verwijderen
 3. Hoi Marianne,
  Een hoopvolle afsluiting van 2019. Bovendien de beste motivatie om je revalidatieprogramma met nieuwe energie te ondergaan.Ik wens je een plezierige jaarwisseling en nogmaals alle goeds voor 2020.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Kees. En je hebt helemaal gelijk vwb de motivatie.

   Een heel goed 2020 gewenst met mooie (foto)reizen!

   Verwijderen
 4. Hoi Marianne
  mooie foto en veel foto plezier in 2020.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marianne.
  We hebben er al uitgebreid over ge-appt, maar tjonge wat een fantastisch vogelmoment!!!!In jouw polder vol gakkende en blèrende ganzen én fluitende smienten..... Hij telt voor 10!!! De euforie kan ik me goed voorstellen! ZO gaaf dat je dit weer kon en dat je gelijk een ringetje kon aflezen ;-) De Grote Zillie staat er perfect op! Hij bleef mooi voor je zitten. Ook dat lukte je dus, top!! Nou, je kunt er weer in gaan geloven, het komt allemaal goed, flink door blijven oefenen en de vogelwereld gaat weer voor je open.
  Dikke knuffel,
  Je vogelvriendinnetje Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Vogelvriendinnetje, ik hoop over niet al te lange tijde de feestvreugde met jou samen te beleven ;-).

   Verwijderen
 6. Hallo Marianne
  schön zu hören das es dir besser geht
  Viel Glück und Gesundheit für 2020
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vielen dank Frank! Ich wünsche dich auch viel Glück, Gesundheit und schöne Bilder.

   Verwijderen
 7. Lekker dat je nu weer naar buiten kunt én ook nog wat kan doen. Er zullen weldra meer foto's volgen (hoop ik).De beste wensen voor 2020 met een voorspoedig vervolg van het herstel en weer veel mooie foto- en vogelkijkmomenten!
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dick, dank je wel. Het zal rustig aan opgebouwd moeten worden maar het begin is er, heerlijk was het.
   Voor jou ook een mooi en fotorijk 2020!

   Verwijderen
 8. Ha Marianne,
  wat fijn dat je weer even hebt kunnen vogelen. Ik kan me voorstellen wat een heerlijk gevoel dat heeft gegeven. Voor 2020 wens ik jou uiteraard veeeeel gezondheid en verder ook alle goeds.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Corrie. Ik wens jou een goed, creatief en mooi fotojaar in goede gezondheid.

   Verwijderen
 9. Hallo Marianne, wat fijn voor je dat je eindelijk weer hebt kunnen fotograferen en genieten van het vogelen. Daarom alle goeds voor 2020 met weer fantastische momenten om vast te kunnen leggen.
  Groeten,
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn voor je Marianne dat je weer op pad kon met je camera. Mooie foto van je grote zilverreiger. De beste wensen voor 2020. Groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Marianne,

  wat ontzettend fijn voor je dat je weer even de polder in kon om te vogelen :-)))))
  Heerlijk ook om te lezen dat al die oefeningen en therapie zijn vruchten gaat afwerpen. Dat wordt in eht voorjaar en zomer weer lekker met Maria op stap en misschien komen we nog even naar de Groen Jonker en gaan we elkaar weer zien. Nu even heerlijk even nagenieten van je uitstapje.
  Ik wil je voor dit nieuwe jaar dan ook heel vele mooie (natuur) momenten wensen en uiteraard alle goeds.

  Lieve groejtes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaaa, ik verheug me op mijn eerste uitje met Maria want dat mis ik natuurlijk. Voorlopig nog flink door oefenen en therapiën en hopen dat het snel voorjaar wordt!
   Wie weet zien we elkaar idd weer eens in de Jonker.
   Ook voor jullie veel fijne natuurmomenten gewenst!

   Verwijderen
 12. Wat fijn dat je er weer op uit kon, dat doet een mens goed he.
  Hopelijk kun je dit zo doorzetten in 2020, ik wens je dan ook een mooi, vogelrijk en vooral gezond nieuwjaar toe, met leuke natuurmomenten en foto's.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, dat deed zeker goed. Dan merk je wat natuur(beleving) kan doen voor een mens. Ik doe hard mijn best om door te zetten en beter te worden.
   Ook voor jou een goed 2020 met veel mooie natuuruitjes.

   Verwijderen
 13. Many Thanks for the shared this informative and interesting post with me.
  Surviv io
  Call of Duty: Mobile
  Kizi Games

  BeantwoordenVerwijderen