donderdag 11 april 2013

Na regen komt zonneschijn. En dan weer regen.....

Gewoon muursterretje
Afgelopen weekend heb ik volop lopen genieten van de vogels in de Groene Jonker en de Waverhoek. De Geoorde fuutjes, Kluten, Bonte strandloper, Kleine plevier, Waterral etc. Alles komt langzaam maar gestaag binnenvallen. Ook de Tjiftjaf zingt weer en inmiddels, zoals altijd als je hem eenmaal hebt gehoord, onafgebroken. Dag in, dag uit: tjif tjaf tjif tjef tjif tjaf tjef tjaf tjif tjaf enz. enz. enz.

De eerste Boerenzwaluwen zweven door de lucht en alles heb ik met blijdschap verwelkomd, we waren er aan toe! Geen foto's, wel telescoop. Voor het komende weekend of maandag hoop ik op betere foto kansen van mijn favoriete onderwerp: Vogels.

Maar omdat na zonneschijn ook weer regen kwam trok ik de macrolens uit de tas om de mosjes op de schutting te fotograferen. Ik zag ze vanochtend al en de regendruppels glinsterden zo mooi op de piepkleine sprietjes. Ik weet weinig tot niets van namen van mosjes, maar dankzij Maria en Helma (bedankt!) weet ik nu dat het 'Gewoon muursterretje' heet. Vanmiddag na het werk heb ik een paar foto's gemaakt. Niet te lang want ik moest op een stoel staan om op de schutting te kijken en te fotograferen. En ik wilde voorkomen dat de buurman verkeerde ideeën zou krijgen als hij z'n buurvrouw met een camera over de schutting zag hangen ;-).

Hieronder dus een kleinigheid uit eigen tuin.
Gewoon muursterretje
Gewoon muursterretje
Gewoon muursterretje

19 opmerkingen:

 1. Hoi Marianne,
  Ik had vorige week zo'n moment dat ik van die glinsterende mosjes op het dak van de schuur zag, maar ik had geen zin om de trap te pakken. Jammer, want nu zie ik wat een moois je hiervan kunt maken.
  De zachtrode achtergrond doet het erg goed, en de de mooie scherpe druppeltjes, knap werk!
  Na de regen komt ook weer zonneschijn, dus succes met je vogels!
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lovely macro shots Marianne.
  Spying on the neighbours.{:))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you Roy, and of course I was spying, I just had to have an exuse..... ;-).

   Verwijderen
 3. Nice mosses Marianne. In #2, we can see a window from a house, probably your house... I love mosses especially when they are wet like these with the droplets, it's beautiful.
  The birds are back from the south here too and I will make a special spring bird post soon... But tomorrow, were in for a winter storm! Yes, April can be tricky! We will have winds blowing at 60km and hour, snow, freezing rain, and ice pellets, a good mix of it all. Then we will have 2 days of rain and after we are suppose to have sunshine and warmer temperatures; I really wish it will happen!
  Have a nice weekend, mine will be spent with one of our son visiting for his 21st birthday on saturday.
  Kind regards, Louise

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Louise, thank you for your comment. The house that you see in #2 is my neighbours house (I was spying on ;-) ). Our weather seems a sort of similar to yours, but here it is less cold I think. They 'prommised' us that spring and better temperatures will begin next sunday. I'll wait and see....
   Wishing you a nice weekend and a happy saturday at your son's birthday! 21 is still a special year as they say in Holland that you're really grown up.

   Regards,
   Marianne

   Verwijderen
 4. je zou toch z,on buurvrouw hebben ,die konstant over de schutting hangt met allerlei apparatuur. ik zou dan vragen buurvrouw trek in een koppie koffie??? of zo van heb je het al vanuit mijn tuin bekeken dan weet je niet wat je ziet. nee hoor het zijn pracht foto,s van mosjes,maar namen nee dat moeten de andere met meer ervaring maar doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Bas, het is erg. Maar gelukkig heb ik nu dus een excuus gevonden om te spioneren, er zitten mosjes op de schutting. Ik hoop maar dat de buurman deze blog niet leest want in foto 2 zie je zijn huis weerspiegeld in een druppel. Voor je het weet staat de politie aan je deur :-).

   Fijn weekend,
   Marianne

   Verwijderen
 5. Marianne, Ik heb stil en ontroerd naar deze mooie foto's zitten kijken GEWELDIG !!!
  Ik heb helaas een Hartinfarct gehad deze week en kon niet reageren , vandaag ben ik weer thuis gekomen en ik geniet gelukkig weer van deze mooie foto's !
  grt,
  Annie.
  http://anniezon.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Marianne,
  Zo mooi heb ik het nog nooit gezien, wat een warme gloed en mooie scherpte, pracht foto's!
  en ik weet wat het is: Gewoon muursterretje (Tortula muralis)
  groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Maria. Morgen pas ik de naam aan. Nu lekker slapen :-).

   Marianne

   Verwijderen
 7. Hoi Marianne,
  mooi die druppels op het mos.
  zoals gebruikelijk weer klasse foto's
  groeten
  Huib

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede morgen Marianne ,
  Dank je wel voor je mede leven !!!
  Ik heb gelijk heel veel foto's van jou zitten bewonderen vanochtend ,
  Jij bent een toppertje hoor !!
  Heb je deze allemaal in jou omgeving gemaakt ?

  En woon je in Friesland ?
  De grutto's en Tureluurs stelen mijn hart en de Lepelaars daar kan ik alleen maar van dromen !!!
  Bedankt voor het laten zien !
  grt,
  Annie
  http://anniezon.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Annie,

   Bedankt voor je complimenten, het is altijd fijn als mensen genieten van wat je maakt. Ik hoop dat het steeds een beetje beter gaat met je en dat het mooiere weer en buiten zijn je goed doet!
   Om op je vragen te antwoorden: ik woon in de Ronde Venen, eigenlijk precies op de grens van de 3 provincies Utrecht, Noord-Kolland en Zuid-Holland. Er zijn twee mooie plasdras(natuur)gebieden vlakbij mijn huis ( de Groene Jonker en de Waverhoek) en veel polder rondom. Veel foto's heb ik bij mij in de buurt gemaakt maar ik fotografeer ook wel op andere plaatsen. Meestal zet ik het wel in de blog waar ik de foto's heb gemaakt. Zoals je misschien al had begrepen kom ik af en toe in Tsjechië en dat is ook een echt vogel- en fotoparadijs. Maar uiteindelijk is er zoveel moois te vinden als je er een beetje op let.
   Als je nog iets speciaal wilt weten vraag het maar als je het niet in de blog kunt vinden.

   Fijn weekend en geniet van al het moois om je heen!

   Marianne

   Verwijderen
 9. Wat zijn mosjes toch een dankbaar foto object. Prachtige foto's, Marianne. Vooral die heldere druppels, vind ik heel mooi. En die verkeerde ideeën van de buurman.......ze hebben mij tijdens een avond fotosessie (ik probeerde de maan samen met een boerderij te fotograferen) ook al eens voor inbreker versleten. Dus ja... de kans is groot. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk die mosjes :-)
  Ik zag er vorige week zaterdag vele in de OVP,
  en dan ook nog bruin bekermos. Heerlijk deze macro's.
  Ik kan hier ook enorm van genieten en je druppeltjes
  zijn prachtig om deze kapseltjes :-)
  Naar de Groene Jonker gaan we begin mei, dan is de kans groot
  dat de geoorde futen er zijn, maar ik lees dat jij ze dus al gezien hebt.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohw ja.... de naam van deze mosjes is
   "gewoon muursterretje"

   Verwijderen
 11. Wat een ander soort blogje dit keer, maar wel een bijzondere mooie. Mosjes over de schutting, wat zal de buurvrouw er van denken..of is het niet zo'n jonkie...;-)

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Marianne, wat leuk zelfs in eigen tuin dit natuurwonder te zien. Mooi vastgelegd. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen