zondag 9 september 2012

Steltjes

Soms lacht het geluk je toe als je maar geduld hebt. Rustig gaan zitten of wachten loont de moeite.
Voor grotere foto's en een betere weergave kun je op de foto's klikken.

Op het strand van IJmuiden deze Kanoet, kwam gewoon naar me toe gewandeld terwijl ik op mijn knieën zittend nat aan het worden was en mijn schoenen vol liepen .


In mijn 'thuisgebied' De Groene Jonker was een rustig plasje met Kemphaan, Zwarte ruiter en Waterral.

Eerst even wroeten......


En dan: eten maar!
Kemphaan, juveniel, met een soort kreeftje.


 De juveniele Zwarte ruiter, die in de lente in zijn prachtkleed helemaal zwart is, liep zo dichtbij dat ik zelfs op een gegeven moment niet meer kon focussen.

Zwarte ruiter
Zwarte ruiter



Zwarte ruiter

De laatste Zwarte ruiter mooi in het 'gouden licht'. Genieten hoor.

Tot slot de Waterral, niet zó dichtbij, maar ik vind het zo´n (te) gek beest. Als je ze af en toe hoort gillen als een big die geslacht wordt of als ze ineens alsof de duivel ze op de hielen zit het riet in rennen, ze maken me in elk geval vaak aan het lachen.


Morgen op macro-, libellen- en vlindertocht. Misschien wel de laatste echte kans van dit jaar. Ik hoop dat er wat moois uit komt. Wordt in elk geval vervolgd.

Iedereen bedankt voor de reacties op mijn vorige blog en fijne zondag!

7 opmerkingen:

 1. Laat ik beginnen met mijn bewondering voor je kopfoto. Wat prachtig, Marianne. En dit blog is natuurlijk ook geweldig. Wat zijn die vogels mooi fotogeniek voorbij gekomen en wat heb je er een prachtige foto's van gemaakt. Veel succes met je libellentocht vandaag. Ik ben gister geweest. Bijna niets gezien. Zeker een slechte dag. Fijne dag. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat vergeet ik nog te vragen. Is het je bedoeling dat je woordverificatie (bij reageren de verplichting om cryptische codes in te typen) aan staat? Ik heb gemerkt dat veel mensen dit storend vinden en dan niet reageren. Mocht je het willen veranderen: op je dashboard: instellingen/berichten en reacties/woordverificatie:nee. Maar het is natuurlijk je eigen keuze, hoor. Ik vond het fijn toen iemand dat tegen me zei, want je ziet het zelf niet. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Joke, bedankt dat je het zegt. Ik wist het niet te vinden en het gaat nu uit!

   Marianne

   Verwijderen
 3. Hoi Marianne,
  Zeer mooieopnames. Ik vind vooral foto 2 en 3 ontzettend mooi.
  Foto 2 is erg grappig zo met die weerspiegeling en foto 3 is natuurlijk geweldig dat je daar precies het juiste moment van de vangst te pakken hebt. Super!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marianne,
  Je Kanoet is geweldig, en wat een belevenis dat hij zo op je af kwam!
  De Zwarte ruiter in gouden licht is fantastisch!
  Én leuk dat gewroet naar eten. De Waterral is ook een supergrappig beestje, ik moet er ook om lachen. Ik heb weer genoten van dit blogje.
  Groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is weer een prachtige vogelserie.
  Die kanoet met vangst, super, dat geluk hadden wij vorige week vrijdag niet (toen wij in Ijmuiden waren), maar ook die mooie zwarte ruiter heb je er super op.
  Leuk als de steltlopertjes dichtbij komen.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marianne,
  Ik ben recent twee keer in IJmuiden geweest, maar de kanoet heb ik niet gezien, wat komt ie prachtig naar je toe gelopen! ook die zwarte ruiter heb je van zo lekker dichtbij, hoe krijg je het voor elkaar.
  Mooie serie hoor!
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen