maandag 11 juli 2016

Systeem!

Lesbos deel twee laat even op zich wachten. Kon ik een aantal weken weinig tot niets, de laatste 2 weken gaat het hard vooruit. Daar ben ik blij om. Waar ik ook blij om ben, is dat het ongeluk voor mij de lange twijfel om over te stappen naar een systeemcamera heeft weggenomen. Zo hep ieder nadeel se foordeel. Het zware gesjouw is voorbij!

Kruipend duizendknoop

Aangezien ik me al lang aan het oriënteren was, hoefde ik nog maar uit 2 modellen te kiezen. Het is een Olympus geworden met divers glaswerk. Ondermeer een geweldige macrolens. Al mijn Canonspulen zijn verkocht en hoewel dat met een traantje gepaard ging, heeft het resultaat van de Olympus me dat beetje verdriet snel laten vergeten. Door de beperking van het thuis zitten kon ik wat oefenen in de tuin die gelukkig genoeg moois oplevert.

Geranium

Snorzweefvlieg

Koolmees door het raam

Ransuiltakkeling héél hoog in de boom (niet in de tuin)

Bruinrode heidelibel

Bruinrode heidelibel

Bruinrode heidelibel
Gisteren kwam dan eindelijk na 7 weken de dag dat ik er weer op uit kon. Samen met Maria en Peter, Robert en Frank ging ik naar de Weerribben. Peter was zo lief om het hele stuk te rijden dus dat was fijn. Mijn nieuwe cameraatje ging mee en ook gisteren heb ik er plezier van gehad. Natuurlijk moet ik nog veel uitproberen en de camera goed leren kennen maar met de eerste resultaten ben ik blij. We hadden een heerlijke dag die begon met het vinden van een Grote vuurvlinder, niet de minste soort, terwijl we boven ons de Boomvalken zagen jagen en de Wielewalen hoorden zingen. We zagen diverse soorten libellen, vogels, vlinders en nog veel meer. We eindigden de dag in stijl met..... een grote vuurvlinder. Kortom: een heerlijke dag!

Grote vuurvlinder
Bruine korenbout man (beetje versleten helaas)

Gouden sprinkhaan man

Steenrode heidelibel vrouw

Vuurlibel vrouw

Zwarte heidelibel man

En het toetje:

Grote vuurvlinder vrouw
Grote vuurvlinder man
Iedereen bedankt voor het lezen, kijken en reageren en voor wie nog gaat: een fijne zomervakantie!

23 opmerkingen:

 1. Zooooo! En dat zonder statief!!! Ik ben er stil van. De snorzweefvlieg en libel met prachtige facetjes. En de druppel is prachtig. En blijkbaar ook brandschone ramen, want de koolmees is veerscherp.Ik weet hoe hoog die uil zat van de vorige foto, dus megagoed vergroot! De foto's van gisteren zijn geweldig geworden De vuurvlinders top! Een vurig stelletje en het sprinkhaantje is echt van 24 kt. goud! Het was ook een geslaagde dag...helemaal GOED! Ik wens je heel veel plezier met je nieuwe camera en lensjes! Einde zwoegvogelen en zwoegvlinderen:-))
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ja het zwoegvogelen en zwoegvlinderen is gedaan. Nu alleen nog Zwoegpostfietsen ;-). Bedankt voor je leuke reactie Maria! Enne, mijn ramen zijn niet schoon, dat lijkt zo :-).

   Verwijderen
  2. Oh, wat mooi. Je hebt een paar schitterende macro's gemaakt! Die druppel en die stamper strelen mijn ogen. Gefeliciteerd met je nieuwe camera en experimenteer maar veel; ik weet dat je oog hebt voor detail.
   Fijn dat je weer op de been bent en dat je verlost bent van het gesjouw!
   Nu ontspannen de natuur in om mooie macro's te maken. Ik ben benieuwd naar je volgende serie macro's
   Groetjes
   Frans

   Verwijderen
 2. Geweldig mooie resultaten en natuurlijk heel hartelijk gefeliciteerd met je ooie aanwinst dat je er heel veel plezier van mag beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marianne,
  Met je nieuwe systeemcamera scoor je direct goed. Het zal een hele opluchting zijn om dezelfde onderwerpen te kunnen fotograferen zonder het gesleep waar je blijkbaar moeite mee kreeg. Op macrogebied laat je al mooie platen zien. Ik weet niet of je alle vlinders en libellen met macro of op andere wijze gefotografeerd hebt, maar de resultaten zijn in ieder geval top.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees, de Grote vuurvlinder en een aantal libellen zijn met de telelens gedaan. Dus niet alles met de macrolens.
   Groetjes,
   Marianne

   Verwijderen
 4. Hoi Marianne,
  wat fijn dat je nu weer goed aan het herstellen bent en eropuit kan.
  Ook gefeliciteerd met je nieuwe camera. Je openingsdruppel is direct een pareltje. Wat mooi. Je zal voorlopig nog wel niet uitgestudeerd zijn met zo'n nieuwe camera, maar de eerste serie ziet er prima uit. Leuk ook: meteen vuurvlinders.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je reactie Corrie. Zelf was ik ook blij met die druppel. Nu hopen dat het weer beter wordt zodat we naar buiten kunnen om te fotograferen en ík flink kan oefenen.
   Groetjes, Marianne

   Verwijderen
 5. Hoi Marianne,
  Wat fijn voor je dat je weer eens even op pad hebt kunnen gaan om te fotograferen.
  Zo zie je maar hoe zo'n ongeval plotseling je hele leven overhoop kan gooien. Maar gelukkig heb je het overleefd.
  Je hebt wel hele mooie opnames hoor. Vooral die eerste 3 vind ik echt super. Foto 2 kan zo afgedrukt worden, geweldig!!
  En gefeliciteerd met je nieuwe Olympus camera. Dat heb je dik verdiend na al die ellende. Heel veel fotoplezier ermee. Ennuh...snel opknappen!!

  Dikke kus, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een heerlijk hartverwarmende reactie Marco, dank je wel daarvoor!
   Groetjes, Marianne

   Verwijderen
 6. Ik twijfel zelf ook wel eens of ik niet moet overstappen. Alles heb ze voor en ze tegen... Ben bang dat ik daar dan toch weer spijt van krijg (steenbok), maar als ik je macro's zie dan is dat toch niet verkeerd. Ik zal je vanaf nu nog nauwlettender in de gaten houden ;-) Vraagje: is het gewichtsverlies echt zo groot?
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dick, ja het gewichtsverlies is echt zo groot. Ik heb nog geen seconde spijt gehad. Even ter vergelijking: mijn Canon body met telelens woog ruim 2,5 kg. De huidige combi weegt 870 gram met de telelens en 600 gram met de macrolens. Groot voordeel is ook de geweldige stabilisatie zodat ik uit de hand kan fotograferen, dat kon ik met mijn dslr nooit. Het was te zwaar en ik deed alles vanaf statief.
   Groetjes, Marianne

   Verwijderen
 7. Zag het autootje weer staan voor de deur. Fijn dat het weer goed gaat en je weer de weg op kan om van de natuur te gaan genieten. Veel plezier
  groeten
  Huib

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Marian, fijn dat je er weer o0p uit kan gaan. De eerste resultaten van je nieuwe camera zijn heel mooi. Ben benieuwd naar vogelopnamen. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Marianne,
  je ongeluk was werkelijk schrikken zeg maar je moest het er wel mee doen.
  Hierdoor overstag gegaan om je spullen in te ruilen voor een nieuwe systeemcamera. Ik denk dat we er allemaal een keer mee moeten gaan dealen hihi...
  Wat je hier laat zien van wat je gemaakt hebt met je nieuwe camera dan is dit echt heel erg mooi. Ik ben echt heel blij dat je er eindelijk weer even uit kon met Maria. Ik wacht met spanning op je nieuwe foto's.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zie bijna geen verschil: mooie platen van mooie soorten. Fijn dat het allemaal weer beter gaat! Veel plezier van je systeemspullen, en van de revival in het veld.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou, als ik deze foto's zo zie is die systeemcamera zeker geen verkeerde keuze, wat een scherpte en zoveel detail, zoals de ogen van die libel, prachtig.
  Mooie waarnemingen ook, de grote vuurvlinder, die zullen we hier aan de westkust niet tegenkomen.
  Fijn dat je weer opknapt en zo weer op pad kan, met een veel lichtere camera
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. HI,
  if you want you can put your flagcounters here:
  http://jotaflag.blogspot.pt/

  Let me know

  Regards
  Jota

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou dat ziet er veelbelovend uit Marianne, gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst en hoop dat je er snel weer vaker mee op stap kunt.

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen